Functioneel trainen

Functionele training

In het dagelijkse leven worden we constant geconfronteerd met verschillende bewegingen, zoals opstaan, zitten, lopen, rennen, iets oppakken, wegzetten en ga zo maar door. Door op een functionele manier te trainen, werken we aan een functioneel en fit lichaam. Bij de functionele training trainen we niet op fitnessapparaten, we maken juist gebruik van functionele bewegingen waarbij het hele lichaam betrokken is. Je verbetert stabiliteit, coördinatie, spierkracht en uithoudingsvermogen.

De training is opgebouwd uit een warming-up, core stability oefeningen, het doorlopen van een circuit en cardiotraining. Circuittraining is een trainingsvorm waarbij het gehele lichaam getraind wordt. Bij het circuit worden verschillende oefeningen uitgezet waarbij het gehele lichaam aangesproken wordt en die per week variëren. De oefeningen worden gedurende 30-60 seconden uitgevoerd, waarna er doorgeschoven wordt naar het volgende onderdeel. Zo worden er in totaal 8-12 oefeningen uitgevoerd waarbij armen, benen en romp afgewisseld worden.

Circuittraining heeft voordelen:

  • het is leuker en gevarieerder dan de reguliere fitness
  • het is ook geschikt wanneer u een blessure of beperking heeft
  • het is beter vol te houden vanwege de stimulerende begeleiding
  • het is individueel en op maat af te stemmen
  • er is maximale begeleiding

Voor wie?

De training is geschikt voor jong en oud en voor zowel de beginnende als de ervaren sporter, doordat de oefeningen per persoon zwaarder of lichter gemaakt kunnen worden.

De training wordt begeleid door een professionele instructeur die controleert of de oefeningen op de juiste manier worden uitgevoerd, aanpassingen kan geven indien de oefening te zwaar of te licht is en rekening houdt met eventuele klachten of beperkingen.