Sportief wandelen

Sportief wandelen

 

Sportief Wandelen is anders dan een stukje wandelen.

Het is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale buitenactiviteit. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het net iets meer dan het ‘gewone wandelen’.
Sportief Wandelen betekent stevig doorwandelen in een tempo rond de 5 tot 7 kilometer per uur. Wel moet er nog altijd adem overblijven om een gesprekje te voeren. De gemiddelde wandelgroep bestaat uit maximaal 10-15 personen. Het trainen met elkaar is gezellig en is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie.

De trainingen duren ongeveer 1 uur en zijn zeer gevarieerd. Een warming-up om de spieren los te maken, een stuk stevig doorwandelen, oefeningen (met tempowisselingen) en tenslotte even uitlopen en goed rekken.

Het bijzondere is dat alle trainingsvormen zoals warming-up en cooling-down, duur- en intervaltraining toegepast worden. Ook wordt tijdens de trainingen aandacht besteedt aan en technische aanwijzingen gegeven over looptechniek en lichaamshouding.

Door aandacht en een verantwoorde opbouw is de kans op blessures klein. Het is ook geschikt voor mensen die langere tijd niet gesport hebben en voor mensen met gezondheidsklachten.

Ook voor fitte mensen is Sportief Wandelen een uitstekende vorm van bewegen. Zij kunnen flink aan hun trekken komen bij een pittige training, door een aantal verzwarende elementen in te bouwen.

Voor informatie kan u contact opnemen met de administratie: 010-5113380 en u eventueel aanmelden voor een proefwandeling.

Aanmelden kan telefonisch maar ook digitaal via inschrijven