Pilates

Wat is Pilates?

Pilates is een lichaamsoefening ontwikkeld door Joseph Pilates.
Joseph ontwikkelde deze methode tijdens de eerste wereldoorlog om het rehabilitatieprogramma van oorlogsveteranen te verbeteren.
Pilates bestaat uit een serie vloeiende oefeningen die u op de grond kunt uitvoeren, u kunt het dus ook thuis doen. Het is geen sport waar u alle kanten voor hoeft op te rennen.
Er zijn ontzettend veel Pilates oefeningen die elk lichaamsdeel kunnen trainen, maar uiteindelijk draait alles om uw core. Met de core bedoelen we de spieren die ervoor zorgen dat het lichaam in correcte balans staat en de spieren die de wervelkolom ondersteunen.

Wat kunt u met Pilates bereiken?
Met Pilates verbetert u uw kracht, flexibiliteit en balans. U ontwikkelt lange en sterke spieren en u versterkt de innerlijke core om uw wervelkolom te ondersteunen. U krijgt dus spieren met lange elegante vormen.
Tevens verbetert u uw lichaamsbewustzijn en bouwt u aan een betere houding. Zo kan u een soepele en sterke rug ontwikkelen.
Pilates helpt u dus kort gezegd met uw houding in het dagelijks leven en bij sport te verbeteren.
Met Pilates kan u ook blessures helpen voorkomen, het is dus een perfecte aanvulling voor als u een andere sport beoefent.

Voor wie is Pilates?
Pilates kan door iedereen beoefend worden, jong en oud, man en vrouw, het kan zelfs als u zwanger bent. Het enige wat u wel moet onthouden is dat u op uw eigen niveau moet trainen.

Fysioplus is onderdeel van: