Bewuster leven en afvallen

Vaak heel makkelijk gezegd, maar niet makkelijk gedaan.

Vandaar dat we de nadruk willen gaan leggen op het bewust afvallen wat je sneller bereikt door bewust te leven. Voeding en gezondheid zijn onlosmakelijk verbonden met bewust leven.

Fysioplus biedt een programma aan waarin je dit kan bereiken samen met een gewichtsconsulente(5x), een coach(5x) en een wekelijkse training gericht op krachttraining.

De gewichtsconsulente:
De gewichtsconsulente richt zich samen met jou op voedingsadviesgesprekken waarin we op zoek gaan naar wat bij jou persoonlijk goed past qua eetpatroon, waar jij je prettig bij voelt en wat daardoor beter vol te houden is. Een goedwerkend eetpatroon in lijn met je dagelijkse leven is van groot belang.

De coachingsgesprekken:
De coach gaat samen met jou kijken wat je valkuilen zijn en wat de achterliggende gedachten en de daaruit voortkomende gedragingen zijn. Het is van belang dat je ‘verantwoordelijke wordt van je eigen traject’.
Zodat je het gekozen ritme en de ingeslagen weg ook zonder begeleiding kan voortzetten.

De training:
De training bestaat met name uit krachttraining.
Al vaker is wetenschappelijk bewezen dat spiermassa meer energie verbrand dan vetmassa.
Door met gewichten te trainen verlies je vetmassa en bouw je spieren op, welke dus meer energie verbranden, zelfs in rust. Krachttraining in combinatie met een dieet met minder calorieën is volgens wetenschappers de allerbeste manier om af te vallen.

Afvallen moet geen uitputtende strijd worden maar een bewust proces wat bij je past en waar jezelf voor kiest om naar te leven.

Wij vinden het leuk om je hierin bij te staan.